Przez żołądek do serca

Zbliżający się Dzień Świętego Walentego to czas, który przede wszystkim powinien być spędzony w miłym towarzystwie. Na początek wieczoru proponujemy wyjście do restauracji, jego kontynuację zostawiamy Państwu…

Tak się składa, że warszawskie restauracje oferują w tym roku bardzo atrakcyjne, przygotowane specjalnie na tę okazję – WALENTYNKOWE MENU, które po krótce Państwu zaprezentujemy.

Pierwszą z propozycji jest wieczór w Bistro de Paris – restauracja ta, specjalizująca się szczególnie w kuchni francuskiej, poleca swoje rewelacje zakochanym, m.in.: świeży marynowany łosoś w kolendrze i imbirze, małże Św. Jakuba smażone z mango i “coulis” z owoców marakuji, czy też pieczony comber cielęcy w przyprawach z kompotem z czerwonej cebuli i kandyzowanymi cytryną ziemniakami “La Ratte”.

Jeśli preferują Państwo kuchnię europejską, restauracja Tamka 43 będzie najlepszym rozwiązaniem. 14 lutego, Goście tejże restauracji będą mieli okazję spróbować specjalnie przygotowanego menu, składającego się z sześciu pozycji, m.in.: ostrygi z jadalną passiflorą, topinambur z płynnym żółtkiem i czarną truflą, a na deser zaserwowana zostanie pikantna czekolada.

Również Restauracja 99 przygotowała się specjalnie na ten dzień, proponując Państwu pełne afrodyzjaków walentynkowe menu, a w nim takie rewelacje jak: pieczona przepiórka z figą i truflowym ziemniakiem, korolowe ravioli z homarem, nutą estragonu i grzybami enoki, czy wędzone kotleciki jagnięce z grillowanymi mini warzywami i lubczykiem.

Drodzy Państwo! Jest w czym wybierać!

Zapewniamy, że wieczór tak rozpoczęty musi być udany!

K. Łoboda

Dodaj komentarz